Sağlık

Araklı’da korkutan gelişme! Bölge karantinaya alındı

Dünya ve Türkiye genelinde koronavirüs vaka sayılarında yeniden bir artış söz konusu. Bazı illerimizdeki vaka artışlarının ardından valiliklerden uyarılar gelmeye devam ederken bir son dakika haberi de Trabzon’dan geldi. Trabzon’un Araklı ilçesindeki bir mahalle karantinaya alındı.

Yayılım hızı 1,5 kat daha fazla olan mutasyonlu virüsün birçok ilimizde görülmesinin ardından vaka sayıları da yukarı yönde hareket etmeye devam ediyor.

Trabzon’un Araklı ilçesine bağlı Erenler mahallesi Esentepe mevkii ikinci bir emre kadar karantina altına alındı. Jandarma ekiplerinin 24 saat nöbet tuttuğu bölgede giriş ve çıkışlardaki yollar toprak ve taş dökülerek kapatıldı.

Alınan bilgiye göre; köyde tam 16 kişi de koronavirüs (Covid-19) tespit edildi. 38 kişinin de temaslı olduğu öğrenilen bölgeye giriş ve çıkışlar yasaklandı. 

PROFESÖR DOKTOR AÇIKLADI: TRABZON’DA MUTASYONLU VİRÜS GÖRÜLDÜ

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, mutasyon geçiren virüsün Trabzon’da da görüldüğünü açıkladı. Aydın, mutasyonlu virüsün bulaşıcılığının daha fazla olduğunu söyledi.

Koronavirüse kıyasla daha hızlı yayılan mutant virüs takibinin Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda yapıldığını belirten Prof. Dr. Faruk Aydın, Trabzon’da mutasyonlu virüs görüldüğünü açıkladı. Mutant virüsün koronavirüsten 1,5 kat daha hızlı bulaştığını söyleyen Prof. Dr. Aydın, ortamlarda bir arada bulunma süresinin kısaltılarak çift maske takılması uyarısında bulundu.

Kaynak: Haber7

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu