Ekonomi

Parayı ver yağı al dönemi bitti. Markete girip bu yazıyı gören dondu kaldı

Bir markete sıvı yağ reyonuna asılan duyuru ile yağların sınırlandırıldığı ortaya çıktı. Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafın ardından sıvı yağ kuyrukları tekrar gündeme geldi.

Doların ve Türkiye’deki kurların artması fiyatlara yansımaya devam ediyor. Fiyatlardaki artıştan en çok etkilenenlerden biri de gıda sektörü oldu. Özellikle son dönemlerde sıvı yağ fiyatlarında büyük artış görüldü. Vatandaşların en temel ihtiyacı olmasına rağmen lüks ürün haline geldi. Dolayısıyla yağ fiyatlarının artışına vatandaşlar her gün yakınıyor. 

Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafta sıvı yağların sınırlandırıldığı görüldü. Fotoğrafta yer alan yazıya göre, hammaddeden oluşan sıkıntıdan dolayı sıvıyağ alımlarında her vatandaşın sadece bir kez alma hakkı olduğu belirtiliyor.

Sıvı yağ reyonuna asılan duyuruda şu ifadeler kullanılıyor: “Sıvı yağ grubunda hammaddeden oluşan sıkıntı kaynaklı üretimde problem bulunmamaktadır. Bu sebeple tüm müşterilerimizin faydalanması adına satışlarımız 1 adet ile sınırlandırılmıştır”

SIVI YAĞ KUYRUĞU YENİDEN GÜNDEMDE

1970’li yıllarda yaşanan petrol krizi, gelişmiş ülkelerdeki borsaların çöküşü dünyanın ekonomik gidişatını etkilemişti.  Kıbrıs Barış Harekâtı sonucu ekonomik ambargonun uygulanması ile Türkiye’nin ekonomisi gittikçe kötüleşmişti. O yıllarda da sıvı yağ, benzin, şeker kuyrukları oluşmuştu. Kullanıcılar sıvı yağ kuyruklarını hatırlayarak endişe duyduklarını dile getirdiler.

YENİÇAĞ / Ayşe MEMİŞ

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu